Nieuws

Bij Peper Brandveiligheidstrainingen uit Appingedam vind je alles op het gebied van BHV-cursussen! 🧯 Eigenaar Dirk Peper liet deze leuke recensie bij ons achter. We zijn trots op deze mooie samenwerking, waarbij we ook diverse online marketingactiviteiten mogen verzorgen! 🚀 Ga naar www.brandveiligheidstrainingen.nl voor meer informatie over BHV!
 
Lees het hele bericht
 
Laat jij de kerstverlichting aan? De Kerst zorgt voor veel gezelligheid in huis. Een mooi versierde boom en gezellige lichtjes buiten. Maar zet jij het uit als je weg gaat, of als je gaat slapen? Kerstverlichting vliegt sneller in brand dan normale verlichting. Het is daarom éxtra belangrijk om dit uit te zetten als je er niet op kunt letten. "Knoop de boel niet provisorisch aan elkaar, gebruik kerstverlichting met een keurmerk en als een kabel kapot is volstaat een plakbandje niet’’, zegt brandweerman Oldenhof.
 
Lees het hele bericht
 
Vandaag een Bhv training geven in Soest op locatie bij een bedrijf. En gisteren waren we in Barendrecht bij een bedrijf ook op locatie.
 
Lees het hele bericht
 
Vandaag Bhv met al ons personeel op locatie gehad van Dirk Peper . Het was een leuke informatieve dag waarbij de cursus op een leuke en begrijpelijke manier gebracht werd. Wij zijn gewend bezig te zijn en niet stil te zitten, dus de verveling slaat dan snel toe bij velen in het theorie gedeelte. Dit wist Dirk goed op te pakken met een grapje, zodat iedereen weer zijn aandacht erbij had. Namens JRT Loonwerken willen wij Dirk Peper dan ook bedanken voor zijn inzet. Helaas geen foto's van vandaag kunnen maken, dit doordat wij extra aandacht hebben gegeven aan de RIVM maatregelen.
 
Lees het hele bericht
 
Vandaag zijn we in Dronten, een Poolse BHV cursus geven. Bij een een heel groot industrieel bedrijf, heel interessant. En de Poolse cursisten zijn weer zeer goed bezig.
 
Lees het hele bericht
 
Hightech ICT houdt BHV-trainingen samen met de (voormalige) buren Job Invest en Fidelia BV. De drie bedrijven kozen daarbij voor Peper Brandveiligheidstrainingen vanwege de mogelijkheid van training binnen de muren van bedrijfsverzamelgebouw. Ook het verzorgen van BHV-basis en BHV-herhaling in één dag vinden deze bedrijven belangrijk. . . Evelyn Quirijns van Hightech ICT: “Trainingen zoals BHV voelen op voorhand altijd een beetje als een noodzakelijk kwaad. Maar de dagen met Peper zijn eigenlijk gewoon leuk.” . . Lees meer op: https://www.brandveiligheidstrainingen.nl/wat-zeggen-klanten-/bhv-in-1-dag-hightech-ict-peper-brandveiligheidstrainingen/ Benieuwd naar onze BHV trainingen? https://www.brandveiligheidstrainingen.nl/bhv-cursus/ #bhv #cursus #hightechict #peperbrandveiligheidstrainingen
 
Lees het hele bericht
 
Het was weer gezellig, en allemaal heel serieus bezig👍👍.
 
Lees het hele bericht
 
Weer een paar drukke weken gehad. Weer door heel Nederland Bhv cursussen gegeven. Woensdag avond een grote ontruiming gedaan in Apeldoorn, dat was weer leuk. Ontruimen blijft toch mijn hobby 😂
 
Lees het hele bericht
 
September 2020 wij bestaan deze maand 11 jaar. En daar zijn we trots op. Wij zijn echt een begrip door heel Nederland voor de BHV trainingen. Dat merken wij ook aan de opdrachten, het is echt heel druk bij ons. Dat merken wij ook aan de blusmiddelen, we zijn vanmiddag weer bevoorraad, 4 week en ze waren weer op.
 
Lees het hele bericht
 
Zaterdag in Tilburg geweest bij Kamil Dak B.V voor een BHV cursus in het Pools. Was een leuke dag 19 cursisten opgeleid. Was goed geregeld, we hadden een BBQ tijdens de lunch. Poolse braadworsten heel lekker. Alle cursusten zijn geslaagd, ze waren allemaal zeer gemotiveerd en dat is altijd leuk. En er werden foto’s gemaakt met een Drone.
 
Lees het hele bericht
 
Rookmelders redden levens. Verlengsnoeren en opladers zijn vaak de boosdoeners Woningbranden komen gelukkig minder voor dan vroeger, maar blijven gevaarlijk. Bij een recente zolderbrand in Bilthoven werden de bewoners gelukkig op tijd gewaarschuwd. "Gelukkig hebben ze de rookmelder gehoord, want de schade had veel groter kunnen zijn," aldus bevelvoerder Ron Schoenmaker. Schoenmaker werkt al veertig jaar bij de brandweer, als beroepskracht maar ook als vrijwilliger bij de brandweerpost Bilthoven. “De schade door de brand was aanzienlijk, maar had veel groter kunnen zijn. Gelukkig waren de bewoners thuis toen de brand uitbrak en hebben ze de rookmelder gehoord.” Vaak is oververhitte elektronica de boosdoener bij een brand. Zo ook bij deze brand. De verlengsnoeren en opladers op het bed waren te warm geworden waardoor het matras in brand vloog. Schoenmaker, die ook in de brandpreventie werkt, kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om kwalitatief goede spullen te gebruiken als het om elektronica gaat. "Gebruik originele opladers die bij een telefoon of tablet horen, verlengsnoeren en rookmelders met een keurmerk." Ook benadrukt hij het belang van rookmelders. "Plaats rookmelders in de eerste plaats in de ‘verkeerswegen’, zoals wij dat noemen. Dat wil zeggen: de gangen. Dit zijn namelijk je vluchtroutes als er brand uitbreekt. En daarnaast het liefst ook in de woonkamer en de slaapkamers.” Nog geen rookmelders? Bestel ze hier: https://bit.ly/2KCFbbG
 
Lees het hele bericht
 
Wij hebben het weer lekker druk met het geven van BHV Trainingen. We gaan weer door het hele land, druk, druk. Maar deze week waren we dichtbij, in Winsum( mooiste dorp van Nederland). We zijn 4 dagen bij zalencentrum de Hoogte geweest, om 75 bhv’ers van Albert Heijn Winsum, Appingedam en Uithuizen hun jaarlijkse bhv cursus te geven. Normaal geven wij deze cursus bij Albert Heijn in Appingedam, maar vanwege de verbouwing, en de 1,5 meter afstand was dat niet haalbaar. Daarom heeft Albert Heijn gekozen voor De Hoogte in Winsum. Een paar superleuke dagen gehad leuke locatie en 1,5 meter prima. Dinsdag was de Amerikaanse Ambassadeur in Winsum, en die heeft ook nog even bij ons staan kijken , dat was leuk. De cursisten zijn weer allemaal geslaagd.
 
Lees het hele bericht
 
Weer nieuwe blussers geleverd,door onze leverancier Teuben. Hebben we ook weer nodig, we krijgen het de komende maanden weer heel druk. Weer positief.
 
Lees het hele bericht
 
Hier zijn wij Maandag nog geweest om een BHV training te geven wat een ellende. Dit is de tweede locatie al waar brand is geweest. Gelukkig geen gewonden. Sterkte.
 
Lees het hele bericht
 
We zijn nog steeds bezig met het geven van BHV trainingen. Ook in de vakantie gaat het nog door. We zij in Dordrecht geweest, Ridderkerk, Brabant. En vandaag in Zwolle bij de Lichtmis. Eind Augustus en September heel druk, 5 tot 6 dagen trainingen geven. Heel blij mee. En de lunches blijven ook in de Corana tijd altijd goed op onze locaties.
 
Lees het hele bericht
 
We zijn weer in Brabant geweest, en bij van der valk in Ridderkerk. Voor de eerste keer weer bij al onze locaties. Bij van der valk in Ridderkerk gaven wij de BHV training in een congres zaal, daar gaan 300 personen in wij waren met 19 personen, wat een ruimte. Bij het Witte Schaap, museum het oude slot, en bij de lachende vis was het ook perfect geregeld. Als je dan ziet wat voor maatregelen ze allemaal hebben getroffen, vanwege het Corona diepe buiging.
 
Lees het hele bericht
 
Richtlijnen voor burgerhulpverlening en reanimatie versoepeld Beste D. Peper, Ook tijdens de huidige coronacrisis willen wij dat mensen gereanimeerd worden. Belangrijk is dat burgerhulpverleners op een verantwoorde wijze kunnen reanimeren. Nu de verspreiding van het coronavirus is afgenomen worden de eerder ingestelde richtlijnen met ingang van 22 juni versoepeld. Wie hebben de richtlijnen opgesteld? De richtlijnen zijn opgesteld door de Nederlandse Reanimatieraad, HartslagNu, de Nederlandse Vereniging voor Medisch Managers Ambulancezorg en Ambulancezorg Nederland in overleg met het RIVM. Het Ministerie van VWS heeft deze richtlijnen onderschreven. Richtlijnen burgerhulpverlening HartslagNu alarmeert weer alle burgerhulpverleners, ook die boven de 50 jaar. Er gelden wel een aantal duidelijke waarschuwingen. Ga niet naar een reanimatie als: je positief getest bent op covid-19 en zolang je door GGD/RIVM als besmettelijk wordt beschouwd, je je ziek voelt / symptomen van covid-19 hebt of als dat voor één van je huisgenoten geldt, je tot een risicogroep behoort of als dat voor één van je huisgenoten geldt. Belangrijk om te weten: als burgerhulpverlener ben je niet verplicht om naar een reanimatie te gaan als je je hier niet zeker over voelt. Aangescherpte regels reanimatie Voor alle slachtoffers geldt vanaf nu weer het normale reanimatieprotocol. Er is een uitzondering voor slachtoffers waarvan de meldkamercentralist beoordeelt dat informatie erop wijst dat die wel covid-19 besmet zijn. Hiervoor geldt een aangepast protocol. Aangepast beleid meldkamer De 112-meldkamer heeft een aangepast beleid om te achterhalen of het slachtoffer met covid-19 besmet is. Bij een melding van een hartstilstand vraagt de centralist in de 112-meldkamer aan de beller of het slachtoffer covid-19 heeft. Wanneer de centralist informatie verkrijgt die erop wijst dat het slachtoffer besmet is, vraagt de centralist aan de beller dit door te geven aan de burgerhulpverleners die komen en wordt geadviseerd het aangepaste protocol te volgen. Normaal protocol Vanaf 22 juni geldt standaard weer het normale reanimatieprotocol: Geef wel mond-op-mondbeademing. Geef wel borstcompressies. Sluit wel een AED aan. Uitzondering bij covid-19: aangepast protocol Als de meldkamercentralist oordeelt dat het slachtoffer besmet is met covid-19 kan je nog steeds hulp verlenen: Beoordeel ademhaling door alleen te kijken. Dek mond en neus van het slachtoffer af met een doek, kledingstuk of mondmasker. Geef geen mond-op-mondbeademing. Geef wel borstcompressies. Sluit wel een AED aan. De mond-op-mondbeademing is een belangrijk onderdeel van de reanimatie. Wel is het zo dat op het moment van de hartstilstand het bloed meestal nog voorzien is van zuurstof voor de eerste minuten. Belangrijk is dat deze zuurstof wordt rondgepompt in het lichaam. Dat doe je door borstcompressies te geven. Belangrijk om te weten: Als omstanders aangeven wel de volledige reanimatie te willen doen, dan geeft de meldkamercentralist de instructie zoals hij dat volgens het normale protocol zou geven De richtlijnen zijn een advies. Als je wel mond-op-mondbeademing wil geven bij iemand waarvan je weet dat hij of zij besmet is, staat dat je vrij. Zeker als het om een partner of familielid gaat, snappen we dat je gewoon wilt gaan reanimeren. Dit staat ook in de richtlijnen. Aandachtspunten Hanteer zo goed mogelijk de (hygiëne)maatregelen die de overheid adviseert. Er mogen maximaal 2 hulpverleners (inclusief brandweer/politie) bij een slachtoffer zijn. Anderen staan op minimaal 1,5 meter afstand. Desinfecteer je handen en polsen direct na de reanimatie met water en zeep of met handenalcohol bij een hulpverleningsvoertuig. Beschermingsmaskers Pocketmasks, Kiss of Life of andere middelen ter bescherming bij mond-op-mond- beademing kun je gebruiken bij normale reanimaties, maar beschermen niet of onvoldoende tegen het virus. Ambulancepersoneel De mensen op de ambulance krijgen ook instructies. Wees je ervan bewust dat het ambulancepersoneel in beschermende kleding naar een reanimatie toe kan komen. Het betekent niet dat het slachtoffer ook daadwerkelijk besmet is. Na de reanimatie Krijg je in de periode na de reanimatie klachten die passen bij covid-19? Volg dan de adviezen van het RIVM. Neem zo nodig contact op met je eigen huisarts.
 
Lees het hele bericht